a4a7b1f2-d6e8-73b6-c8b8-a6a208d4842d.jpg
  • jpg
bea5c49a-aa52-aa8e-aac0-ae04a61930ed.jpg
  • jpg

Medewerker van het digitaliseringsatelier aan het werk © Nederlands Fotomuseum 

Canon draagt bij aan behoud fotografisch erfgoed Nederlands Fotomuseum

Persbericht, 17 juni 2021

Het Nederlands Fotomuseum is trots op de samenwerking met Canon Nederland. Als Corporate Partner Imaging Technology draagt Canon met kennis en apparatuur bij aan het behoud van het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst. Op dit moment is het museum bezig met een grote inhaalslag van de registratie en digitalisatie van de Collectie. De digitalisering van de eerste negatieven van het Actieplan is gestart op 7 juni. Binnen vijf jaar moet de digitaliseringsgraad van vier naar vijfentwintig procent. Dit zijn meer dan een miljoen foto’s. De kennis van Canon op het gebied van digitalisering komt dan ook als geroepen. ‘Het is de missie van het museum het Nederlands fotografisch erfgoed te delen met het publiek. De kennis, innovatiekracht en apparatuur van Canon zijn daarbij van grote waarde’, aldus Birgit Donker, directeur Nederlands Fotomuseum.

___________________________________

Herinrichting digitaliseringsatelier

Zowel het Nederlands Fotomuseum als Canon is een vooraanstaande naam op het gebied van beeldtechnologie. Bovendien investeert Canon continu in technologische innovatie.De focus van de samenwerking tussen beide organisaties ligt op het behoud van het erfgoed voor de toekomst, gerealiseerd met de apparatuur van Canon. In expertmeetings denken specialisten van Canon en van het museum samen na over de meest optimale workflow voor het digitaliseren van ruim 1 miljoen foto’s in vijf jaar tijd. Op basis van deze gesprekken wordt het digitalisatie-atelier in het museum heringericht met de meest innovatieve apparatuur van Canon.

___________________________________

Kwalitatief hoogstaande apparatuur

Voor het Nederlands Fotomuseum is het van belang dat de benodigde apparatuur de kwaliteit en kwantiteit van de te digitaliseren originele beelden kan garanderen. Dit betekent dat alle informatie uit het originele beeld vastgelegd moet kunnen worden. Een zeer trefzeker en betrouwbaar Autofocussysteem speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast moeten meer dan een miljoen beelden binnen een periode van vijf jaar met zeer hoge kwaliteit vastgelegd worden, wat een optimale workflow zeer belangrijk maakt. Met het EOS R-systeem met EOS R-camera’s en uitgebreide assortiment RF-lenzen biedt Canon de optimale oplossing om aan deze hoge eisen te voldoen.

Favicon for mcusercontent.com Lees het volledige perbericht mcusercontent.com

___________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over het Nederlands Fotomuseum, neem contact op met:

Voor meer informatie over Canon, neem contact op met: Britt van Sprang  I 06-36284588 I  britt.van.sprang@canon.nl 

6e15529d-55d2-482f-cfa7-b1f39d9d7bd5.jpg
  • jpg

Over Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum: visuele verhalen die ertoe doen
Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Wij spannen ons in diversiteit en inclusie te bevorderen op alle mogelijke fronten, in organisatie, programmering en samenwerkingen. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Nederlands Fotomuseum nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL