LR Santee, 2021 © Monica Nouwens
  • jpg
LR Santee, 2021 © Monica Nouwens

Monica Nouwens | This One Is For You Serra

Monica Nouwens is een Nederlandse beeldend kunstenaar, fotograaf en activist die al meer dan 25 jaar geëngageerde projecten realiseert in Los Angeles. Haar werk komt voort uit haar ervaringen in de straten van South East Los Angeles. Haar filmische beeldtaal refereert direct aan de Hollywood Noir.

Speciaal voor het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam creëerde Nouwens een ruimtevullende video-installatie met twee grote, half doorzichtige projectieschermen en geluid. De tentoonstelling This One Is For You Serra is te zien van 16 december 2023 t/m 16 juni 2024.

LR Video still, This One Is For You Serra, 2023 © Monica Nouwens
  • jpg
LR Hilary, 2022 © Monica Nouwens
  • jpg

Het werk van Monica Nouwens ontstaat uit contact, samenwerking en dialoog. Daarbij beweegt zij zich in het gebied tussen privé en openbaar, waar gemeenschapszin, vriendschap en andere vormen van sociale interactie en organisatie ontstaan. Door de generositeit van de Angelinos opent een deel van de stad zich voor haar waar die anders verborgen blijft. De beelden die zo ontstaan brengt Monica Nouwens terug naar de gemeenschap, bijvoorbeeld in de vorm van posters die zij maakt en in de wijken van South East Los Angeles plakt.

Speciaal voor het Nederlands Fotomuseum creëerde Nouwens een ruimtevullende video-installatie met twee grote, half doorzichtige projectieschermen en geluid. Bij de realisatie werkte Nouwens samen met beeldend kunstenaar Sebastián Díaz Morales en videokunstenaar Ivo van Stiphout.

LR Johanna, 2019 © Monica Nouwens
  • jpg
 LR Video still, This One Is For You Serra, 2023 © Monica Nouwens
  • jpg

Nouwens is een fellow van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Ze studeerde aan de Willem de Kooning Academie en het California Institute of the Arts. Haar werk is internationaal geëxposeerd en gepubliceerd, in Nederland onder meer in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam en Foam. Nouwens is docent in California, Mexico en Canada. In 2011 nam zij deel aan de thematentoonstelling ANGRY – Jong & radicaal in het Nederlands Fotomuseum.

Persbeelden en informatie

Voor toegang tot de persbeelden, meer informatie of een bezoek aan de tentoonstelling mail je naar pers@nederlandsfotomuseum.nl.

Over Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum: visuele verhalen die ertoe doen
Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Wij spannen ons in diversiteit en inclusie te bevorderen op alle mogelijke fronten, in organisatie, programmering en samenwerkingen. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Nederlands Fotomuseum nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL