Ruim € 322.000 voor het Nederlands Fotomuseum van VriendenLoterij

Structureel jaarlijks € 50.000 extra

 

Goed nieuws! Vanaf 2023 ontvangen wij jaarlijks structureel € 50.000 extra van de VriendenLoterij om de kwaliteit van de programmering te waarborgen. In totaal krijgen wij voor 2023 een bedrag van € 322.689 euro van de VriendenLoterij.   

 

Structurele jaarlijkse verhoging 

De jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij is structureel verhoogd van € 200.000 tot € 250.000. Dit is exclusief een geoormerkt bedrag van vorig jaar € 72.689 dat is opgebouwd dankzij deelnemers van de VriendenLoterij die bij hun deelname hebben aangegeven specifiek mee te willen spelen voor het Nederlands Fotomuseum.  

 

Birgit Donker, directeur-bestuurder van het Nederlands Fotomuseum, is blij met de bijdrage van de VriendenLoterij en bedankt de deelnemers die specifiek meespelen voor het Nederlands Fotomuseum.  “Met dit prachtige bedrag kunnen we nieuwe visuele verhalen maken die ertoe doen” aldus Donker. 

 

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: ‘Het is fantastisch dat we dit jaar deze extra impuls aan de Nederlandse musea kunnen geven, zodat musea zich ook in tijden van stijgende kosten kunnen toeleggen op de inhoudelijke programmering. Over 2023 schenken we een bedrag  van meer dan 100 miljoen euro aan cultuur in Nederland. Samen met onze partners maken we ons hard voor ons nationaal erfgoed. Zo houden we kunst en cultuur optimaal toegankelijk voor iedereen.’ 

 

143,5 miljoen voor cultuur, welzijn en sport  

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van € 143,5 miljoen schenken aan 60 culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie zij mee willen spelen. Minimaal 40% van hun lotprijs komt dan ten goede aan die organisatie.   

Over Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum: visuele verhalen die ertoe doen
Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Wij spannen ons in diversiteit en inclusie te bevorderen op alle mogelijke fronten, in organisatie, programmering en samenwerkingen. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Nederlands Fotomuseum nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL