a4a7b1f2-d6e8-73b6-c8b8-a6a208d4842d.jpg
  • jpg
c19200a2-6e47-8d7b-0c38-c9a12845c52c.jpg
  • jpg

Wij zijn 17, 1955 © Johan van der Keuken/ Nederlands Fotomuseum

VriendenLoterij en Nederlands Fotomuseum verlengen samenwerking met vijf jaar

10 november 2021

De samenwerking tussen de VriendenLoterij en het Nederlands Fotomuseum wordt met vijf jaar verlengd. Dankzij de jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij is het Nederlands Fotomuseum in staat tentoonstellingen te maken waarmee het op inspirerende wijze het publiek bereikt. De verlenging betreft de periode 2022 tot en met 2026. 

Voor 2022 staan veel activiteiten gepland in het Nederlands Fotomuseum die - mede dankzij deze bijdrage -  uitgevoerd kunnen worden. In de eerste plaats is er de unieke Eregalerij van de Nederlandse fotografie waarvan de inrichting mogelijk werd gemaakt dankzij een extra bijdrage van de VriendenLoterij. De Eregalerij is het het hele jaar te zien. Daarnaast staat op het programma:

  • De zaak Christina Boyer, Jan Banning (januari t/m mei)
  • Verbeelding, een dynamische expositie die nieuw licht werpt op onze superdiverse samenleving (mei t/m september)
  • Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg (mei t/m september)
  • Tentoonstelling en publicatie met werk van Collectiefotograaf Johan van der Keuken (september t/m december)

Al deze ontwikkelingen zijn mede mogelijk dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.

____________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, neem contact op met:

____________________________________

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Bij de VriendenLoterij speelt u mee voor dat wat u raakt. Deelnemers maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Of het nou kunst is, onze geschiedenis, de rijke cultuur of verbondenheid met en zorg voor elkaar, via clubs en verenigingen.     

Bovendien kunnen de deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. In 2021 werd de BankGiro Loterij met de VriendenLoterij samengevoegd, wat ervoor zorgde dat de nieuwe VriendenLoterij over 2020 bijna € 125 miljoen aan goede doelen kon schenken. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij al ruim € 1,6 miljard aan goede doelen.  

6e15529d-55d2-482f-cfa7-b1f39d9d7bd5.jpg
  • jpg

Over Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum: visuele verhalen die ertoe doen
Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Wij spannen ons in diversiteit en inclusie te bevorderen op alle mogelijke fronten, in organisatie, programmering en samenwerkingen. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Nederlands Fotomuseum nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL