Foto-op-zaal_KH05_3000 PX.jpg
  • jpg

Eregalerij PLUS

In de talkshow Eregalerij PLUS gaan fotografen en fotografie-experts in gesprek over beelden uit de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Onder de bezielende leiding van Marc Prüst of Bahram Sadeghi bespreken zij hun eigen werk, de verbeelding van maatschappelijke thema's in de fotografie en de Plus één beelden die door het publiek aan de Eregalerij zijn toegevoegd. Eregalerij PLUS vindt live plaats in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam waar het publiek ook gelegenheid heeft tot het stellen van vragen. Na afloop zijn de interviews terug te luisteren als podcast.

Eregalerij PLUS #33: Terugblik

Op zondag 17 december 2023 blikken we terug op 2,5 jaar Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Curator Guinevere Ras en fotograaf Khalid Amakran namen beiden zitting in de selectiecommissie. De Eregalerij van de Nederlandse fotografie werd in juni 2021 geopend en is sindsdien permanent te zien in het Nederlands Fotomuseum. Iedere drie maanden worden in de Schatkamer van de Nederlandse fotografie de originele objecten van de werken getoond, met dank aan de vele bruikleengevers.

Zondag 17 december, 13.30 - 14.15 uur.

Gratis bij museumticket.

Boek via tickets.nederlandsfotomuseum.nl

210604-FE0091-FredErnst-30cm.jpg
  • jpg

Eregalerij PLUS podcast

Heb je de Eregalerij PLUS gemist? Geen probleem! We hebben alle talks voor je op een rijtje gezet om terug te luisteren wanneer het jou uitkomt. De podcast is onder andere terug te luisteren via Spotify.

Plus één

In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie is één lege lijst te vinden. Iedere bezoeker kan een foto uploaden en daarmee bewuste of onbewuste hiaten in de Eregalerij opvullen. Inmiddels zijn er meer dan 1.200 beelden geüpload. Een deel hiervan wordt tentoongesteld als De Eregalerij, dat ben jij! - een speelse tentoonstelling waarmee iedereen weer nieuwe visuele verhalen kan maken.

Favicon for tickets.nederlandsfotomuseum.nl Boek hier je online tickets tickets.nederlandsfotomuseum.nl

Over Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum: visuele verhalen die ertoe doen
Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Wij spannen ons in diversiteit en inclusie te bevorderen op alle mogelijke fronten, in organisatie, programmering en samenwerkingen. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Nederlands Fotomuseum nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL