zomeravond4-86.jpg
  • jpg

Zomeravond in het Nederlands Fotomuseum

Op vrijdag 28 juni organiseert het Nederlands Fotomuseum een Zomeravond die in het teken staat van fotografie en fashion. Dit evenement biedt een mooie kans om te ontdekken hoe fotografie bijdraagt aan de beeldvorming rondom identiteit en mode. 

  

Programma 

Tijdens dit evenement kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals de fotografieworkshop ‘Wie ben je nou echt’. Hierbij gaan ze op onderzoek uit naar hun eigen identiteit en hoe dat in verhouding staat tot hoe ze zichzelf presenteren met kleding. Er worden foto’s uit de Eregalerij besproken met de museumdocenten om deze beelden te interpreteren in het kader van identiteit en imago. Hierna gaan de bezoekers zelf creatief aan de slag. 

Daarnaast is er een kledinginzamelingsactie voor Dress for Success, een organisatie die werkzoekenden met een minimuminkomen voorziet van representatieve kleding. Bezoekers kunnen ook een catwalkshow bekijken, sticker tattoos laten zetten en zich laten portretteren door fotograaf Ferdows Faghir met zijn bijzondere Kamra-e-Faoree, ofwel een Afghaanse box camera. 

Entertainment & tentoonstellingen 
Tijdens de Zomeravond is het Nederlands Fotomuseum tot 23:00 uur geopend. Naast de diverse activiteiten kunnen bezoekers alle tentoonstellingen in het museum bekijken. Verder zijn er heerlijke hapjes en drankjes en zomerse muziek van DJ Selwyn de Wind. De avond wordt feestelijk afgesloten met livemuziek.

  

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 28 juni 2024 

Tijd: 18:00 uur - 23:00 uur 

Locatie: Nederlands Fotomuseum, Rotterdam 

Prijs: €16 (volwassene); €8,50 (18 t/m 24 jaar) 

  

Favicon for nederlandsfotomuseum.nl Zomeravond in het Museum 2024 nederlandsfotomuseum.nl

  

Wil je bijdragen aan de kledinginzamelingsactie voor Dress For Success? Doneer jouw nette en hippe kleding, zodat mensen met een minimuminkomen zich bij sollicitatiegesprekken van hun beste kant kunnen laten zien. 

Over Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum: visuele verhalen die ertoe doen
Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Wij spannen ons in diversiteit en inclusie te bevorderen op alle mogelijke fronten, in organisatie, programmering en samenwerkingen. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Nederlands Fotomuseum nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL